Magyarország Kormánya támogatásával kibővült az Országos Szlovén Önkormányzat fenntartásában működő Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda tornaterme.

Magyarország Kormánya támogatásával kibővült az Országos Szlovén Önkormányzat fenntartásában működő Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda tornaterme.
2021.05. 20.  Apátistvánfalva

2021. május 20-án, ünnepélyes átadó keretében adták át az Országos Szlovén Önkormányzat fenntartásában működő Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda kibővített tornatermét.

A tornaterem bővítésére, valamint felújítási, állagmegóvási munkálatok és eszközök beszerzésére a fenntartó 39.250.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága biztosított.

Az átadási ünnepségen beszédet mondtak:  Helena Jaklitsch, a Szlovén Köztársaság határon túli szlovénekért felelős minisztere, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Holecz Károly, az Országos Szlovén Önkormányzat elnöke.  Pohárköszöntőt Kissné Köles Erika szlovén országgyűlési szószóló mondott. Az eseményen jelen voltak: V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos, Metka Lajnšček, a Szlovén Köztársaság szentgotthárdi főkonzulja, Fodor Sándor polgármester és Tóth Tibor plébános. A megjelenteket Holecz Lajosné intézményvezető köszöntötte.

 

Helena Jaklitsch, a Szlovén Köztársaság határon túli szlovénekért felelős minisztere munkamegbeszélést folytatott még aznap a Szlovén Köztársaság Szentgotthárdi Főkonzulátusán a magyarországi szlovénség vezetőivel: Kissné Köles Erika szlovén országgyűlési szószólóval, Kovács Andreával, a Magyarországi Szlovének Szövetsége elnökével és Holecz Károllyal, az Országos Szlovén Önkormányzat elnökével. A felek kölcsönösen áttekintették a szlovén nemzetiségi közösség aktuális kérdéseit, kihívásait és a további fejlődés, valamint fejlesztés lehetőségeit.

 

 

Képek az eseményről

További események