Egyházmegyei Nemzetiségi Nap és Országos Szlovén Találkozó Felsőszölnökön - 2021

Egyházmegyei Nemzetiségi Nap és Országos Szlovén Találkozó Felsőszölnökön - 2021
2021.09. 25.  Felsőszölnök

Az Országos Szlovén Önkormányzat a Szombathelyi Egyházmegyével és a Felsőszölnöki Pébániával együttműködve az idei Országos Szlovén Találkozó keretében 2021. szeptember 25-én szervezte meg a III. Egyházmegyei Nemzetiségi Napot Felsőszölnökön.

A délelőtti ünnepi szentmisét Dr. Székely János szombathelyi és Peter Štumpf muraszombati püspök atyák celebrálták, a zenei szolgálatot a szlovén Rába-vidék egyházi énekkarai és az MSZSZ Pável Ágoston Vegyes kara mellett a rábafüzesi német kórus és a kőszegi horvát Zora énekkar szolgáltatták.

A program részeként kerültek megáldásra a felújított Keresztelő Szent János templom, a Kühár Emlékház és az újjáépített I. és II. világháborús emlékmű.

Az ebédet követő kulturális műsorban közreműködtek: a Zora horvát énekkar, az MSZSZ felsőszölnöki Cinegék éneklőcsoport és az MSZSZ felsőszölnöki néptánccsoportja.

Az Országos Szlovén Önkormányzat által alapított "MAGYARORSZÁGI SZLOVÉNEKÉRT" DÍJ kitüntetésben Kissné Köles Erika szlovén országgyűlési szószóló részesült.

Képek az eseményről

További események