Szentgotthárdi barokk templom felújítása

Szentgotthárdi barokk templom felújítása
2017.04. 11.  Szentgotthárd

A szlovén nemzetiségi szószóló eredményes tárgyalásai folytán a szentgotthárdi barokk templom felújításának folytatásához a magyar Kormány 535 millió Forint támogatást nyújt.

(2017. április 11.)

Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló - szentgotthárdi polgárként és római katolikus hívőként is - a szentgotthárdi barokk templom felújításának folytatása érdekében az elmúlt egy esztendőben az alábbi intézkedéseket tette, melyek a magyar Kormány részéről is meghallgatásra és támogatásra találtak:

1. 2016. február 4-én egyeztető megbeszélést folytatott Soltész Miklós államtitkár úrral.


2. 2016. március 23-án levélben fordult Soltész Miklós államtitkár úrhoz a szentgotthárdi barokk templom felújításának folytatása ügyében.


3. 2016. április 21-én meghívására Soltész Miklós államtitkár úr Szentgotthárdon járt tisztelgő látogatáson, amikor is közös sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy az EMMI 50 millió forint támogatást nyújt a templom karzatának, orgonaszekrényének, orgonájának felújítására és falfestésre. A munkálatok jelenleg is folynak, a várható befejezés időpontja: 2017. május.


4. 2016. július 13-án egyeztető megbeszélést folytatott Latorcai Csaba kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkárral, egyidejűleg levélben fordult hozzá a szentgotthárdi barokk templom felújításának folytatása tárgyában.


5. 2017. február 7-én egyeztető megbeszélést folytatott újfent Latorcai Csaba helyettes államtitkárral.


6. 2017. február 16-án levélben fordult Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter úrhoz a szentgotthárdi barokk templom felújításának folytatása tárgyában.


7. 2017. március 6-án és március 13-án is szóbeli egyeztetéseket folytatott Lázár János miniszterrel. Miniszter úr biztosította szószóló asszonyt arról, hogy - a templom belső felújításának szükségességét látva és megértve -, a Kormány a költségvetéséből a felújításhoz szükséges anyagi forrásokat biztosítani fogja, ahogyan azt korábban miniszterelnök úr egy szentgotthárdi látogatása alkalmával megígérte.


8. 2017. március 16-án szószóló asszony levélben küldte meg Vidoven Árpád közigazgatási államtitkárnak a felújításra vonatkozó aktualizált költségvetési terveket, aki ezt a kormányhatározat előkészítése érdekében kérte.

A Kormány 1181/2017. (IV.7.) Korm. határozata alapján
a szentgotthárdi Nagyboldogasszony plébániatemplom felújításához szószóló asszony eredményes tárgyalásai folytán, az általa rendelkezésre bocsátott, a felújítás szükségességét alátámasztó költségvetés tervezet alapján 535 230 781 Forint támogatást nyújt.

További események