Kissné Köles Erika

A magyarországi szlovének parlamenti szószólója PARLAMENT.HU

Kissné Köles Erika

Bemutatkozás

Üdvözlöm a weboldalamon!

Kissné Köles Erika

Kissné Köles Erikának hívnak, 1961. november 27-én születtem Szentgotthárdon. Magyarország legnyugatibb falujában, Felsőszölnökön nőttem fel egyszerű szlovén családban.
Szüleimtől a becsületesség, küzdeni tudás, kitartás, tisztes helytállás, emberszerető magatartás erényeit kaptam örökül. Általános iskolai tanulmányaimat Felsőszölnökön végeztem.
Szentgotthárdon, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségiztem, 1984-ben. Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szlovén - és magyar nyelv és irodalom szakos általános iskolai tanári, 1995-ben Pécsett a Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári, 2006-ban Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi karán közoktatási vezetői diplomát és pedagógus szakvizsgát szereztem.

Önéletrajz Felszólalások Munkásságom

Szószólói tevékenységek

Nemzetiségi szószóló

Az országgyűlési képviselők 2014. április 6. napján megtartott választása óta a 199 fős Országgyűlésnek 13 nemzetiségi szószóló is a tagja.
A parlamenti munka ezen új résztvevője abban az esetben képviseli nemzetiségét az Országgyűlésben, ha annak listája nem nyer mandátumot az országgyűlési képviselők választásán, tehát nemzetiségi szószóló az a jelölt lesz, aki a nemzetiségi listán első helyen szerepel.
Magyarország Alaptörvénye kinyilvánítja, hogy „a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők".
E hitvallásnak megfelelve, az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény vezette be ezt az új jogintézményt a nemzetiségek országgyűlési képviseletének biztosítása érdekében....

Felszólalások

Kissné Köles Erika
Kissné Köles Erika - 2014. DECEMBER 15.

A nemzetiségi köznevelés arra készíti fel a nemzetiséghez tartozó tanulót, hogy megtalálja, megőrizze és fejlessze identitását, elfogadja és másoknak is megmutassa nemzetiségi közössége sajátos hagyományait, őseitől örökölt nyelve és kultúrája országunkat gazdagító értékeit.

Kissné Köles Erika
Kissné Köles Erika

A köznevelést érintő kérdések tehát a magyarországi nemzetiségek számára mindenkor kiemelt fontosságúak.

Kissné Köles Erika
Kissné Köles Erika

A nemzetiségi önkormányzatok a civil szervezetekkel karöltve munkálkodnak azon, hogy a Magyarországon élő nemzetiségi közösségek identitásuk, nyelvük, kultúrájuk, hagyományaik megőrzése révén Magyarország fejlődésének és megítélésének is meghatározó tényezői maradjanak.

Elérhetősége

1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

Kissné Köles Erika

SZLOVÉN NEMZETISÉGI SZÓSZÓLÓ

1055 Budapest Kossuth Lajos tér 1-3.

1358 Budapest Széchenyi rkp. 19.


Telefon: +36 30 372 8214

Munkahelyi telefon: +36 1 441 5182

koles.erikaparlament.hu

kolesovaerikagmail.com


dr. Sütő Ferenc

szószólói asszisztens és jogi tanácsadó

Telefon: +36 30 220 0266

Munkahelyi telefon: +36 30 193 6884

suto.ferencparlament.hu

sutofecogmail.com