Átvették megbízólevelüket a listás képviselők és a nemzetiségi szószólók

Átvették megbízólevelüket a listás képviselők és a nemzetiségi szószólók
2018.05. 04.  Budapest

A 2018. évi országgyűlési választáson országos listáról mandátumot szerzett országgyűlési képviselők, nemzetiségi képviselő és nemzetiségi szószólók részére 2018. május 4-én adta át ünnepélyes keretek között az Országház Kupolatermében a megbízóleveleket Dr. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke és prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke.

Patyi András az ünnepségen elmondott beszédében azt kérte a megválasztott képviselőktől, hogy mindenkor az ország érdekét szem előtt tartva vegyenek részt az Országgyűlés munkájában. Az NVB vezetője azt kívánta a képviselőknek, hogy a rendkívül intenzív kampány és a fokozott választási jogorvoslati eljárások után több alkalmuk legyen a konszenzus megtalálására.

Az április választás eredményeként a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata részéről Ritter Imre kedvezményes mandátumra lett jogosult. A többi 12 nemzetiség szavazati joggal nem rendelkező szószólót küldhet az Országgyűlésbe. Az örmény szószóló kivételével valamennyien átvették megbízóleveleiket; az örmény szószóló később veszi át az okmányt. Az NVB április 27-én állapította meg az országos listás eredményt, miután minden országgyűlési egyéni választókerület, illetve a levélben szavazás eredményét megállapító határozatai is jogerőre emelkedtek.

Képek az eseményről

További események