A Maribori Érsekség Egyházi Bíróságának magyarországi látogatása

A Maribori Érsekség Egyházi Bíróságának magyarországi látogatása
2019.06. 17.  Budapest

A Maribori Érsekség Egyházi Bíróságának tagjai kétnapos magyarországi zarándoklaton vettek részt 2019. június 17. és 18. között.

Kissné Köles Erika szlovén országgyűlési szószóló meghívására ellátogattak a Parlamentbe is. Az atyák - szószóló asszony vezetésével - parlamenti séta keretében tekintették meg az épületet. Az ebédet követően, melyen Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár és Tircsi Richárd, a Nemzetiségi Főosztály vezetője is részt vettek, a vendégek a program részeként elzarándokoltak a Budavári Nagyboldogasszony-templomba is. A látogatás első napjának estéjén szlovén nyelvű szentmisét celebráltak a Szent István-bazilikában. A Budapesten élő szlovének képviseletében a Budapesti Szlovének Egyesületének tiszteletbeli elnöke, Pavlics Irén és az Egyesület tagja, Babanics Mary köszöntötték az atyákat.

2019. június 18-án délelőtt a maribori delegáció tagjai az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Egyházi Bíróságának működési rendjéről tájékozódtak Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek úr előadásában. A délután folyamán pedig ellátogattak az Esztergomi Bazilikába, ahol megtekintették az altemplomot, a főszékesegyházat, majd pedig szentmisét mutattak be a Szent István-kápolnában. Az ebédet a vendégek a Prímás Pincében fogyasztották el.

Képek az eseményről

További események